8 травня 2014 р.

Погане Мукачево

Зовні Мукачеве здається чистим та охайним, але варто трохи зійти із протоптаної дороги.

1. "Фішка" міста — замок Паланок, з нього й почнемо. Весь замок зараз у квітах, але квіти ростуть прямо зі стін.


2. Куди ж князям без кондиціонерів?

3. Замок зараз у дуже поганому стані. Красивий він тільки якщо відійти достатньо далеко і тільки з однієї сторони. Саме так він виглядає на всіх картинах, фотографіях та магнітах, яких у самому замку незліченна кількість.
У самому замку заробляють на всьому, що тільки можливо. Дегустація вин, продаж сувенірів і морозива, не кажучи вже про продаж вхідних квитків. Під час нашого візиту частина замку була закритою, там проводили весілля. Але натовпи туристів так і йдуть під гору. Ті, хто розумніше, їдуть машинами і заганяють піших йти по бордюру, бо дорога — для автомобілів, а не якихось пішоходів.
4. Після замку пройдемо вузькими мукачівськими вуличками.
5. Утім, зустріти авто на тротуарі — рідкість. У Мукачево тротуари переважно захищені від авто.

6. У Мукачево безліч дворів і двориків. Іноді вони виглядають так:
7. Інколи так:
8. У дворах може бути що завгодно, але жодного, де було б неприбране сміття, я не знайшов. Схоже, мукачівці прибирають тричі на день. Місто неймовірно чисте.
9. Реклами майже немає, але стовпи часто заклеєні-переклеєні оголошеннями.
10. Стіни теж часто помальовані.
11. У центрі міста для чогось розвісили гірлянди, які, до того ж, уночі не світять. Над усією вулицею висять проводи, закриваючи небо, просто незліченна кількість. І це в наш час безпровідних технологій!
12. А ще тут можна зустріти кусок Совка. Ось "Жива риба" у центрі.

P.S. Зараз найпопулярнішими статтями vk є проросійські та відверто антиукраїнські статті, але ще до подій Майдану там були значно цікавіші статті. Саме із цих статей я дізнався про блог Іллі Варламова. У цьому блозі часто використовується підхід, при якому якійсь події чи місту присвячується дві статті, які показують виключно хороше та погане. Вирішив і собі зробити такий експеримент. І якщо мені вдалося показати, що Мукачеве — найбільша діра України, а може й усього світу, то експеримент удався. Пост про хороше Мукачево — тут.

P.S.2. Перечитав пост, не тягне він аж ніяк на розгромний. Ех!..

2 коментарі:

  1. А як же ж труби, які не йдуть у каналізацію і нерегульовані пішохідні переходи на 6 смуг? Вони є?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Труби, що йдуть одразу в каналізацію, точно були, але ручатися за всі не буду. Нерегульованих переходів на 6 смуг немає, бо дорога на 6 смуг, здається, одна, і та коротка.

      Видалити